Woezel en Pip muurschildering

Welkom op mijn website!

Ik zal hier regelmatig in een blog kort iets vertellen en uitleggen over waar ik mee bezig ben. Momenteel maak ik 2 muurschilderingen met acrylverf van een afbeelding van Woezel en Pip bij de gastouder van Dikke Knuff. Dit is een opdracht voor een nieuw pand waar kleinschalige kinderopvang komt.

Ik begin met een potloodschets in overleg met de opdrachtgever. Als we hier tevreden over zijn dan projecteer ik deze op de betreffende muur. Waarna ik met acrylverf per kleur vlakken ga opbouwen. In dit geval omrand ik deze kleurvlakken met gekleurde lijnen om tot een zo gelijkend mogelijk resultaat te komen van het originele plaatje of foto. Een muurschildering binnenshuis kan van 30x30cm tot wel 300x400cm groot worden.

In dit geval heb ik een muurschildering gemaakt van tante Perenboom, mol, wijze varen, vlinder en de tulpen met een zon. Deze muurschildering is ongeveer 230x300cm. Hij is inmiddels af en is ook gevernist, zodat de verf minder snel verkleurt door aanraken, zon of vuil. Zie foto:

 

Het lastige van dit project is de kleuren exact mengen en strakke lijnen schilderen, omdat de muur erg veel reliëf heeft. Het is een muur met structuur (granol) daardoor gaat er meer verf en tijd in zitten.

Ik werk altijd op een witte muur als basis, een gekleurde muur kan de kleuren van de verf beïnvloeden.

De tweede muurschildering is nog in de maak, hierop zijn Woezel, Pip, muis, mol, vlinder, buurpoes, uil en de tulpen voor een hondenhok te zien in de Tovertuin. Deze wordt een stuk kleiner dan de eerste schildering, ongeveer 150x150cm. Zie foto:

Wil jij ook een muurschildering op een (kinder-)kamer? Stuur mij dan een bericht.

Elk onderwerp kan in principe, van Disneyfiguur tot landschap, of een eigen ontwerp. Ik teken na van een foto of plaatje.

Mijn specialiteit is het realistisch verbeelden van dieren. Zie portfolio.

1 gedachte over “Woezel en Pip muurschildering”

Plaats een reactie